Despre chakre...

Posted by raluca marți, 24 martie 2009 15:37


Chakra reprezinta o zona din corp unde energia circula intr-un vortex. Chakra este descrisa adesea ca petalele unei flori de lotus. Cand chakra este deschisa energia circula libera, cand este inchisa emotiile, energia sta inchisa, sub presiune.
Cele 7 chakra majore ale corpului uman coboara de la varful capului, frunte, gat spre piept, abdomen pana la baza coloanei vertebrale.
Acestea sunt lucrurile esentiale pe care trebuie sa le stii si pe care ti le reaminteste si cartea lui Jennie Harding, " Les chakras ". Cartea e una destul de didactica, unde afli tot ce trebuie sa stii daca vrei sa-ti echilibrezi energiile chakrelor tale. Scriitorul explica foarte bine prin ce exercitii de vizualizare sau exercitii fizice iti poti explora propria energie.
Interesant e ca autorul sustine ca actiunile intreprinse asupra chakrei ajuta la mentinerea echilibrului hormonal al corpului, fiecare chakra fiind legata de o glanda endocrina. De exemplu, chakra inimii, se raporteaza la timus, iar cea a gatului la glanda tiroida. Dar energia ce circula prin toate cele 7 puncte tridimensionale vine din univers, din lumea nevazuta.
Intregul sistem pare sa se raporteze la versurile Upanishadei Katha ( reproduse si in paginile carti, printre alte vorbe de spirit si imagini expresive cu modele de vizualizari pentru eliberarea diferitelor energii ) :

Dincolo de simturi sunt obiectele,
dincolo de obiecte e gandirea,
dincolo de gandire e constiinta.
dincolo de constiinta, sufletul.
Dincolo de suflet e non-manifestatul.
Si dincolo de el e Spiritul.
Dincolo de Spirit nu mai e nimic,
e termenul absolut, Calea suprema.

0 Response to "Despre chakre..."

Trimiteți un comentariu