povesti cu scoici

Posted by raluca luni, 8 iunie 2009 14:50
Casele sunt ca niste scoici. Daca iti lipesti urechea de zidul rece de caramida, auzi marea... Auzi fojgaiala valurilor in care se zbat cei dinauntru. Traim in fotolii de calcar, in scoici de diferite sortimente. Sedentari in fiinta noastra, ne lasam purtati fara sa stim de curenti. Scoici mai mari si mai mici, mai frumoase si mai urate. Dar peste tot se aud valurile. Aceleasi. Se aude marea si tipete de pescarusi, lovindu-se cu fruntea de calcarul de sus si zdrobindu-si calcaiul in nisip. Suntem ca niste fructe de mare in conserva universului !
of, caselea astea construite ca niste scoici, si sufletele noastre care le seamana. Sufletele noastre in care rasuna marea, in imensitatea ei. Si vidul inspaimantator. Cine sa ajunga sa ne cunoasca pana in cel mai adanc melc al fiintei noastre spongioase ? Nici macar noi..?!Si inventam pe ascuns, povesti cu caluti de mare, si stele si sirene, si marinari, povesti cu aroma de sare de mare si sticle cu rom. Povesti cu care ne inventam si prin care uitam de haul imens, ce se zbate in interiorul cochiliilor. Povesti zgomotase ca sa nu mai auzim balada trista a marii.

3 Response to "povesti cu scoici"

  1. tangerine Says:

    candva am descoperit povestioara asta plina de sentimente in calculatorul tau. De mult. Raluca? Asta e Ralucutza ? Nu ma asteptam. N-am zis nimic. Ma intrebam de ce nu ne-o imparti si noua si imi parea rau ca nu o sa pot sa o recitesc. Thanks :D

  2. maskin Says:

    candva Alexandra mi-a spus ca a descoperit o frumoasa povestioara... cu scoici... in calculatorul tau. N-a stiut ea prea bine sa explice esenta celor citite sau eu n-am inteles exact insa m-a facut curios. La putin timp dupa aceasta intamplare, am discutat cu tine "lucruri serioase" in Iron - daca-mi amintesc bine, am vorbit despre rusi, despre viata, despre prosti, chestii filozofice - si am ramas impresionat spunandu-mi "fata asta o sa ajunga cineva". Cred in continuare la fel. Bravo Raluca!

  3. raluca Says:

    :). ce prietena curioasa am :P

Trimiteți un comentariu